αρχική
  ιατρείο
  υπηρεσίες
  επικοινωνία
  συμβουλές
  συχνές ερωτήσεις
  νέα
  τιμές υπηρεσιών
  σύνδεσμοι

 

 

Παρεχόμενες υπηρεσίες
  • Λεύκανση

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες η λεύκανση δεν βλάπτει το σμάλτο των δοντιών αλλά μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλέσει ερεθισμό των ούλων ο οποίος δεν διαρκεί πέρα της ολοκλήρωσης της θεραπείας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι λεύκανσης δοντιών μεταξύ άλλων και η λεύκανση με σκευάσματα εμπορίου. Προτιμάται συνήθως για το πολύ χαμηλό της κόστος αλλά δεν εγγυάται την ιατρική αποτελεσματικότητα. Συμβουλή μας είναι να αποφεύγεται αυτή η μέθοδος χωρίς την ιατρική συμβουλή του οδοντιάτρου σας μιας κι εκείνος/εκείνη γνωρίζει ποια σκευάσματα ενδείκνυνται και ποιά όχι. Η λεύκανση στο ιατρείο είναι ένας είδος θεραπείας, μικρή σε χρονική διάρκεια. Και πάλι ο οδοντίατρός σας, αν και ειδικός, δεν μπορεί να εγγυηθεί για τα αποτελέσματα της λεύκανσης ή κατά πόσο τα αποτελέσματα αυτά θα είναι μόνιμα. Υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά όπου ο ασθενής δεν ήταν ικανοποιημένος με το τελικό χρώμα των δοντιών του (κατόπιν της θεραπείας της λεύκανσης). Αυτό, με συμπληρωματικές μεθόδους διορθώνεται αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αποκαθιστά πλήρως το λευκό χρώμα του σμάλτου των δοντιών. Αυτό συμβαίνει διότι ο καθένας μας έχει διαφορετικό χρώμα δοντιών. Αυτό οφείλεται είτε σε γονίδια είτε σε εξωγενείς παράγοντες (πχ. Λήψη φαρμάκων, κάπνισμα κτλ). Άρα λοιπόν, η λεύκανση είναι μια τεχνική βελτίωσης του χρώματος των δοντιών.

  • Εμφυτεύματα

Άσχετα από τον λόγο απώλειας των δοντιών μας, τα εμφυτεύματα θεωρούνται σήμερα ένας σύγχρονος και ταυτόχρονα αποτελεσματικός τρόπος για να αντικαταστήσουμε τα φυσικά μας δόντια. Ο ασθενής, πάντα με τη συμβουλή και την καθοδήγηση του οδοντιάτρου του, μπορεί να επιλέξει να τοποθετήσει είτε ένα μεμονωμένο δόντι, είτε περισσότερα σε ολόκληρη την στοματική κοιλότητα.

  • Στεφάνες & Γέφυρες

Η στεφάνη ή “θήκη” φτιάχνεται από ειδικούς οδοντοτεχνίτες αφού ο οδοντίατρός σας έχει πάρει τα μέτρα του δοντιού. Η στεφάνη τοποθετείται στο δόντι και εξωτερικά μοιάζει με φυσικό. Σκοπός είναι να προστατευθεί το δόντι από πιθανό περαιτέρω σπάσιμο ειδικά όταν ένα μεγάλο δόντι ή σφράγισμα έχει σπάσει ή σε απονευρωμένα δόντια. Σε άλλες περιπτώσεις η στεφάνη χρησιμοποιείται για να προλάβει εκτεταμένο τερηδονισμό, για να αποκαταστήσει το σωστό σχήμα και μέγεθος και την καλύτερη εμφάνιση ενός δοντιού.

Γέφυρα είναι μία σταθερή προσθετική εργασία. Κρίνεται απαραίτητη για την αντικατάσταση ενός ή περισσοτέρων δοντιών και στηρίζεται στα διπλανά φυσικά δόντια. Αναπληρώνει δηλαδή τα ελλείποντα δόντια και γεφυρώνει το διάστημα αυτό. Η κατασκευή μιας γέφυρας απαιτεί τουλάχιστον τρεις συνεδρίες (ραντεβού).

  • Τεχνητές Οδοντοστοιχίες

Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες, η αλλιώς «μασέλες» είναι μία κινητή προσθετική εργασία. Πρόκειται για την αντικατάσταση μερικών ή όλων των δοντιών με μεταλλικά ή αισθητικά άγκιστρα ακριβείας . Οι τεχνικές οδοντοστοιχίες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τις ανάγκες των δοντιών του ασθενούς.

  • Σφραγίσματα (αμάλγαμα-ρητίνη)

Το σφράγισμα ή αλλιώς έμφραξη είναι η θεραπεία σε τερηδονισμένα δόντια ή/και η αντικατάσταση κάποιου τμήματος δοντιού που λείπει. Τα οδοντιατρικά υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα στα σφραγίσματα είναι κυρίως οι ρητίνες (λευκό σφράγισμα) και το αμάλγαμα (μαύρο σφράγισμα) πιο σύνηθες για εμφράξεις οπίσθιων δοντιών.

  • Καθαρισμός

Ο καθαρισμός των δοντιών (αποτρύγωση) μπορεί να γίνει με τη χρήση υπερήχων, με σοδοβολή, με ξέστρα (ειδικά εργαλεία) ή με συνδυασμό και των τριών. Αναλόγως την κατάσταση της υγείας των δοντιών του ασθενή, προτείνουμε να γίνεται ο καθαρισμός κάθε εξάμηνο ή ακόμη και τρίμηνο. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις όπου ο καθαρισμός διαρκεί για περισσότερο από μισή ώρα και ο ασθενής έχει έντονο πόνο, χρησιμοποιούμε τοπικό αναισθητικό σπρέι. Η σοδοβολή (χειρολαβή που πετάει νερό μαζί με σόδα)βοηθά στην απομάκρυνση των χρωστικών από τα δόντια και είναι μια ανώδυνη θεραπεία και αρκετά ευχάριστη. Τέλος, ολοκληρώνουμε τη διαδικασία του καθαρισμού με τη στίλβωση (γυάλισμα) των δοντιών.

  • Εξαγωγές Δοντιών

Αν και δυσάρεστη, η εξαγωγή ενός δοντιού μπορεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να κριθεί απαραίτητη. Όταν έχει δοκιμαστεί κάθε θεραπευτική μέθοδος και διαπιστώνεται κλινικά ότι το συγκεκριμένο δόντι προκαλεί (ή μπορεί μελλοντικά να προκαλέσει) σοβαρές στοματικές διαταραχές, τότε ο οδοντίατρος οδηγείται στην αφαίρεση του.

 

 
 

 

created by www.nuntiusweb.gr