αρχική
  ιατρείο
  υπηρεσίες
  επικοινωνία
  συμβουλές
  συχνές ερωτήσεις
  νέα
  τιμές υπηρεσιών
  σύνδεσμοι

 

 

Συχνές ερωτήσεις
Μύθος ή πραγματικότητα;
 
Όταν πίνω κρύο/ζεστό ρόφημα και με πονάει το δόντι μου είναι κακό σημάδι...:
ΣΩΣΤΟ, συνήθως ο πόνος στα δόντια προμηνύει κάποια τερηδόνα που έχει προχωρήσει, κι ας μην είναι ορατή στο γυμνό μάτι. Το φρόνιμο εδώ είναι να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας, κι εκείνος θα σας υποδείξει εάν χρειάζεται να προχωρήσετε σε κάποια θεραπεία .
 
Η συμβατή οδοντόβουρτσα είναι καλύτερη από την ηλεκτρική:
ΛΑΘΟΣ, εξαρτάται πραγματικά από τον τρόπο και το πόση ώρα αφιερώνουμε στο βούρτσισμα των δοντιών μας. Υπάρχουν πλέον πολλές ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες στο εμπόριο. Συνήθως προτιμούνται οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες για αποφυγή τραυματισμών των ούλων και του σμάλτου των δοντιών αφού η πίεση που δέχονται τα δόντια σας είναι “ελεγχόμενη” άρα και πιο “ασφαλής”. Και πάλι, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι θα επιλέξετε την κατάλληλη για την οδοντοστοιχία σας οδοντόβουρτσα, είτε συμβατή είτε ηλεκτρική.
 
Εάν βουρτσίζω τα δόντια μου σε καθημερινή βάση τότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιώ οδοντόνημα ή/και στοματικό διάλυμα:
ΛΑΘΟΣ, το οδοντικό νήμα εισχωρεί σε πολύ δύσκολα σημεία και μπορεί να καθαρίσει συγκεκριμένες περιοχές όπου η οδοντόβουρτσα δεν φτάνει. Το στοματικό διάλυμα απομακρύνει τα μικρόβια του στόματος και αποτρέπει τις χρωστικές ουσίες να εισχωρούν στην αδαμαντίνη. Άρα, σε συνδυασμό με την οδοντόπαστα είναι ο καλύτερος τρόπος για την στοματική σας υγεία. Η συμβουλή του οδοντιάτρου σας κρίνεται κι εδώ απαραίτητη διότι υπάρχουν διαλύματα καθώς και οδοντικά νήματα που δεν ενδείκνυνται για όλους τους τύπους των οδοντοστοιχιών.
 
Θα ματώσουν τα ούλα μου με τον καθαρισμό:
ΛΑΘΟΣ, μόνο σε μερικές ειδικές περιπτώσεις όπου ο ασθενής πάσχει για παράδειγμα από ουλίτιδα, τότε ναι είναι πιθανόν τα ούλα να αιμορραγήσουν. Μην σας τρομάζει ο καθαρισμός. Η συχνές επισκέψεις σας στον οδοντίατρο θα προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις όπως είναι η πιθανή αιμορραγία των ούλων.
 
 
  • Στείλτε μου με email τις δικές σας ερωτήσεις/απορίες και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν μέσω της ιστοσελίδας μου.
 
 
 
created by www.nuntiusweb.gr