αρχική
  ιατρείο
  υπηρεσίες
  επικοινωνία
  συμβουλές
  συχνές ερωτήσεις
  νέα
  τιμές υπηρεσιών
  σύνδεσμοι

 

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ :
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο οδοντίατρός σας τη γενική κατάσταση της υγείας σας ώστε να αποφευχθούν τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις σε περίπτωση χορήγησης κάποιου φαρμάκου. Αν χρειασθεί να σας κάνει αναισθησία, θα πρέπει να έχει πρώτα συζητήσει μαζί σας εάν λαμβάνετε άλλα φάρμακα ή αν έχετε κάποιο βεβαρημένο ιστορικό. Να είστε βέβαιοι ότι τηρείται το ιατρικό απόρρητο γι' αυτό και θα πρέπει να είστε ειλικρινείς στις απαντήσεις που θα δώσετε στον οδοντίατρό σας. Αν ο οδοντίατρός σας συστήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή αυτό συνήθως είναι για την αντιμετώπιση έντονου πόνου ή μιας φλεγμονής. Ποτέ μην καταφεύγετε σε χρήση φαρμάκων χωρίς τη συγκατάθεση του οδοντιάτρου σας. Μην ξεχνάτε πως ο οδοντίατρός σας είναι αρμόδιος για τη δόση και τη συχνότητα που θα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα φάρμακα αφού πολλές είναι οι φορές που προκαλούν παρενέργειες.
   
ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ ΔΟΝΤΙΩΝ-ΟΔΟΝΤΟΝΗΜΑ-ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ :
Το βούρτσισμα των δοντιών θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δυο φορές τη μέρα για την απομάκρυνση των βακτηριδίων. Ιδανικά το βούρτσισμα θα πρέπει να επαναλαμβάνεται μετά από κάθε γεύμα. Καλό θα ήταν να συνδυάζεται με τη χρήση οδοντικού νήματος, το οποίο βοηθά στην αφαίρεση της οδοντικής πλάκας. Δυστυχώς η λανθασμένη χρήση της βούρτσας καθώς και του οδοντικού νήματος μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό και πόνο στα ούλα γι' αυτό καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας για την ορθή χρήση τους. Ο οδοντίατρός σας θα σας ενημερώσει για όλα τα είδη οδοντόβουρτσας και νήματος που κυκλοφορούν στο εμπόριο και ποια είναι τα κατάλληλα για την δική σας οδοντοστοιχία. Το στοματικό διάλυμα συμπληρώνει έναν σωστό καθαρισμό δοντιών. Υπάρχουν διάφορα διαλύματα στο εμπόριο για συγκεκριμένες χρήσεις. Φρόνιμο είναι να συμβουλευτείτε και πάλι τον οδοντίατρό σας ώστε να πάρετε αυτό που αρμόζει στις δικές σας ανάγκες.
   
ΦΘΟΡΙΩΣΗ :
Το φθόριο χρησιμοποιείται από τον οδοντίατρο για να σκληρύνει την επιφάνεια των δοντιών και κατά συνέπεια να προλάβει την τερηδόνα. Μέσο λήψης φθορίου είναι το πόσιμο νερό, η οδοντόκρεμά μας, ή φαρμακευτικά σκευάσματα που μας χορηγεί σε ειδικές περιπτώσεις ο οδοντίατρός μας. Φθορίωση είναι η μέθοδος που ακολουθεί ο οδοντίατρός σας για να ενδυναμώσει τα δόντια σας ενάντια στην τερηδόνα. Συνιστάται για παιδιά από 6 έως και 17 ετών.
   
ΚΑΚΟΣΜΙΑ :
Η κακοσμία του στόματος προμηνύει συνήθως πρόβλημα στην υγιεινή των δοντιών μας (τερηδόνα, ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα) αλλά και στην γενικότερη φτωχή υγιεινή όπως είναι η κακή διατροφή και το κάπνισμα. Απαραίτητη κρίνεται η επίσκεψη στον οδοντίατρο μας ώστε να εντοπίσει το πρόβλημα και να θεραπευτεί έγκαιρα.
 
 

 

created by www.nuntiusweb.gr